Çalışma masalarımızı süsleyerek işlerimize daha sıkı konsantre olmamızı sağlayacak çok güzel, çok zevkli ve bir o kadar da eğlenceli bir çalışma ile karşınızdayız. Her boyuttaki kalemlere, silgilere ve hatta ataşlara, plastik lastiklere ve hatta seloteyp bantlara varıncaya kadar özel boyutlarda rengarenk özel tasarım şişelerimizi kolayca yapabileceğiz. Çalışma alanımızdaki renkliliğin projelerimize yansıyacağını düşünerek böylesine şık tasarımı sizler ile paylaşmak istedik. Elde edeceğiniz düzen ve plastik şişelerde kolayca neyin nerede olduğunu görebilmek ile de iş akışınıza hız kazandırabilirsiniz. Günümüzde el yapımı hediyeler hazır alınanlara kıyasla çok daha makbule geçmeye başladı. Kendi dünyanızı renklendirirken çevrenizdeki sevdiğiniz, değer verdiğiniz insanların da hayatlarına minik dokunuşunuz ile renk katabilirsiniz.
Merak etmeyin beyler, çanta yapıyoruz dedik ama elimize iğne, iplik alacağız ve dikişe başlayacağız demedik. Bu projemizde dikiş falan yok. Dolayısıyla size bahane de yok. Ön yargısız olarak ve daha işin başından ‘bayan işi’ fikrini beyninize kazımadan bu projeye adım atmanızı öneriyoruz. Bırakın çevrenizdeki bayanları, siz bile böylesine şık bir çantayı yapabileceğinize inanamayabilirsiniz. Siz kendi masanız için bordo, siyah ya da kahverengi gibi koyu renkleri tercih edebilirsiniz. Ya da daha esnek olup hayatınıza renk katmak adına plastik şişelerden rengarenk çantalar edebilirsiniz. Plastik şişeden çanta yapımı sırasında çok eğleneceğinizden eminiz. Ayrıca bu projemizin iki güzel yanı daha var. Birincisi atılacak malzemeleri değerlendiriyoruz. İkincisi ise herkesin evinde rahatlıkla bulunabilecek malzemeleri kullanarak bu güzelliği elde edebiliyoruz. Daha ne olsun değil mi?
Pet Şişeden Kalemlik Yapımı İçin Gereken Malzemeler
1. 2 tane aynı ölçülerde temiz boş plastik şişe,
2. Plastik şişenizi çevreleyecek uzunlukta bir adet fermuar,
3. Silikon tabancası ve
4. İyi kesen bir makas ile projemize hazırız.
Plastik Şişeden Fermuarlı Kalemlik Yapımı
1. Plastik şişelerimizi kesiyoruz.
Aynı boyutlarda olan iki plastik şişenin dibini şekildeki gibi kesiyoruz. Buradaki kesme işleminizin nereden olacağını siz belirleyeceksiniz. Bu sebeple içerisine ne koyacağınıza bağlı olarak istediğiniz bir yükseklik belirleyerek kesebilirsiniz. Eğer kalem gibi uzun malzemeleri içerisine koyacaksanız; alt bölümünü üste bölümünden uzun tutmanızı tavsiye ederiz. Böylece fermuarın açılması ile birlikte içindeki malzemelerin alınıp yerine geri koyulabilmesi çok daha kolay olacaktır. Aksi halde fermuar açıldığında uzun malzemeleriniz alt tabanın kısa olması sebebi ile çantanızdan dökülecektir.
2. Fermuarın bir kenarını şişeye yapıştırmaya başlıyoruz.
Kesmiş olduğumuz plastik şişelerden bir tanesinin açık olan ucunun iç tarafına fermuarı yerleştiriyoruz. Ancak fermuar çekme aparatının üst tarafta yani size bakıyor olmasına dikkat edin. Fermuar, plastik şişenin iç tarafında kalacak şekilde (resimde de görüldüğü gibi) silikon tabancamızla çevresi boyunca yapıştırıyoruz.
NOT: Fermuarın sorunsuz bir şekilde açılabilmesi için, fermuar dişleri ile plastik şişenin arasında minimum 3 mm olduğundan emin olun.
3. Fermuarı açıyoruz.
Fermuarın diğer tarafını da yapıştırabilmemiz için öncelikle fermuarı açmamız gerekiyor. Böylelikle plastik şişenin diğer ucu ile fermuar birleşebilecektir.
4. Fermuarın diğer tarafını ikinci plastik şişemizin ucuna yapıştırıyoruz.
Kesmiş olduğumuz diğer plastik şişenin altını da fermuarın açıkta kalan kenarına yapıştırıyoruz. Ancak bu aşamada da fermuar dişleri ile plastik şişe arasında minimum 3 mm bırakmamız gerektiğini unutmuyoruz. Ve işte plastik şişelerden dikiş dikmeden çantamızı yaptık bile.
5. Artık düzenleme zamanı geldi.
İster yukarıdaki gibi küçük boyutta bir çanta yaparak küçük mum boyalarınızı bir araya getirin.
Ya da isterseniz senatör kalem boyutunda yaptığınız çantaları kullanarak senatör kalemleriniz düzenleyin. Ya da masanızda dağınıklığa sebep olan her ne vara hepsine uygun şık bir plastik çanta yapın. Dikişe ihtiyaç duyulmaksızın plastik çanta yapımı nasıl olur ve renkli ürünler nasıl elde edilir konusunu öğrendiğimize göre seçimler tamamen bizlere ait. Boyut belirlemede ve renk seçiminde özgürüz. Hatta plastik şişelerin üzerlerini süslemede de özgürüz. Ancak süsleme olayını abartmayarak, böylelikle içerisindekileri rahat görerek daha hızlı çalışmamızı sağlayabileceğimizi de unutmamak gerek.